НовиниКак да се сдобием с красив и безопасен тен

 

Повечето дами обожават слънцето и вероятно с нетърпение очакват морето и процесът на „хващане на тен“. Така и трябва! Слънцето е важна част от нашия живот, а борбата между хубавия тен и аристократичната бяла кожа от миналото, отново идва с горещината на лятото.

 

Какво трябва да вземем под внимание, обаче? Всяка дама има специфична кожа и от нея зависи колко чувствителни сме спрямо слънцето и каква е възможността ни да се сдобием с хубав и равномерен тен. Бихме казали, че този път зависи от гена, които носим!

Познати са шест типа кожа, но най-често срещаните у нас са 4 основни типа:

 

Тип кожа 1

 

Среща се при хора с много блед тен, лунички, рижа коса и сини очи. Най-добре за хората с такъв тип кожа е да стоят на сянка и да използват слънцезащитни кремове със защита SPF 20 или по-голяма, защото те много бързо изгарят на слънце.

 

Тип кожа 2

 

Характерен за хора със светли коси и тен, със светъл цвят на очите (зелени, сини, сиви). Този тип кожа е много чувствителен спрямо слънчевите лъчи и се нуждае от подходяща защита. Този тип кожа е по-вероятно да се сдобие с тен, но само с правилната грижа.

 

Тип кожа 3

 

Повечето хора с тип кожа 3 имат тъмно рус до кафяв цвят на косата и сиви или кафяви очи. Възможността за слънчеви изгаряния е средна, но все пак се изисква грижа за кожата преди и след излагане на слънчевите лъчи.

 

Тип кожа 4

 

Познат и като Средиземноморски тип, светло кафяв или маслинов тен, тъмни коси и очи. Късметлиите с този тип кожа рядко изгарят от слънцето.

 

Различните типове кожа също се нуждаят от различна грижа преди и след излагане на слънчева светлина. Преди всичко друго, водещо е следното правило: колкото по-чувствителна е кожата, толкова по-висок трябва да е защитният фактор.

Олио за интензивен тен
https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/олио-за-тен/
Осигурява на кожата атрактивен и наситен и бляскав тен, като едновременно я успокоява и омекотява.

 

Мехлем за интензивен тен
https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/мехлем-за-интензивен-тен/

Страхотен мус, щадящ кожата Ви от вредните UV лъчи. Едновременно перфектен в грижата за желания тен. Подобрява тена, запазва блясъка и овлажнява кожата в дълбочина.

Естествена комбинация от арганово масло, маслиново масло, бадемово масло, масло от кайсиеви ядки и витамин Е.

Първо излагане на слънцето

 

Когато за първи път се излагате на слънце, с цел да се сдобиете с хубав бронзов загар, много лесно можете да изгорите. Затова, подходящ за вас продукт би могъл да бъде:

Слънчезащитен крем
https://juman.bg/магазин/грижа-за-лице/слънцезащитен-крем-с-uvf-30/
Ефективен слънцезащитен крем, подходящ за всякакъв тип кожа. Естествените съставки омекотяват, успокояват и хидратират кожата, докато ефективно я предпазват от вредните слънчеви лъчи.

Грижа за кожата след излагане на слънце

 

Най-подходящо е първо да вземете душ, който ще охлади и почисти кожата ви. След това трябва да нанесете лосион или масло, например:
Лосион за тяло: https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/лосион-за-тяло/

Бързоабсорбиращ лосион за тяло, богат на минерали. Овлажнява без да омазнява, предотвратява сухотата на кожата, предпазва от напукване при редовна употреба. Кожата остава мека, нежна и подхранена.

 

 

Масло за тяло с екстракт от ший:

https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/крем-за-тяло/

 

С изключително успокояващо действие върху кожата, маслото за тяло на Juman ще й донесе мекота и еластичност. Комбинацията на водещите съставки е от:

 

  • масло от ший
  • кокосово масло
  • билкови екстракти
  • минерали от Мъртво море

 

Маслото е подходящо за всякакъв тип кожа.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest