НовиниЗадавали ли сте си въпроса – с какво дневният ви крем се отличава от нощния? А чудите ли се защо специалистите по дерматология препоръчват всеки от тях да се използва в различен времеви диапазон от денонощието? Ако сте един от тези хора, които не намират обяснение, то ето я и статията, която накратко да ви го даде.

Със сигурност няма да навреди, ако започнете да нанасяте дневен крем през нощта или нощен през деня. Но пък това няма да доведе до очаквана промяна в кожата. Защо? Защото специфичните нужди на кожата в тези интервали от време няма да бъдат пълноценно задоволени.
Ето и какви са разликите, на които се дължи този факт:

Дневният крем защитава кожата на лицето, а през деня тя е най-силно подложена на стрес от вредните фактори в околната среда. Затова се нуждае от голямо количество хидратация и антиоскиданти.
Нощният крем възстановява, което значи, че спомага на основните регенеративни и анти-ейдж процеси, а те са най-силни по време на сън.
Дневният крем е с по-лека формула от тази на нощния и спомага за неутрализиране на бактериите и свободните радикали.
Нощният крем е с по-плътна и наситена формула, тъй като през нощта кожата се нуждае от повече хранителни вещества.
Дневният крем е разработен така, че да се носи под грима, затова попива много по-лесно и бързо в кожата след нанасяне, като я подготвя за тежестта от съставките на различните гримове.
Нощният крем съдържа мощни, но по-бавно абсорбиращи се съставки, които проникват в дълбочина за няколко часа. Така на повърхността на кожата се образува фин мазен филм, който сутринта се отмива с хладка вода.
Основната цел на дневния крем е да поддържа оптимално ниво на влага в епидермиса и да го предпазва от околната среда, затова най-често включва хидратиращи съставки като алое вера, алфа хидрокси или хиалуронова киселини, тонизиращи като кофеин, антиоксидантни като витамини А, Е и С. В много формули е добавен и SPF срещу фотостареене.
И все пак решението дали ще използвате и дневен, и нощен крем зависи изцяло от нуждите на кожата ви. Между двата има едно общо нещо – те са витаминозните носители на епидермиса, включително и включва хидратиращи съставки като алое вера, хиалуронова киселина, растителни масла, антиоксидантни като витамини А, Е, С и В, а в нашия случай – и на соли от Мъртво море.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest