НовиниСухата кожа е често срещан проблем, с който жените се сблъскват, когато най-малко очакват. Но причината е една – водният баланс в епидермиса (повърхностният слой на кожата) е сериозно понижен и започва да се нуждае от дълбоко овлажняване, за да се предотврати или възстанови появата на фини линии, бръчки, сърбеж, зачервявания, напукване и други раздразнения.

 

Зa да бъде кожата ни здрава и сияйна, тя трябва да бъде добре хидратирана. Когато обаче тя започне да губи своя свеж и еластичен вид, стане суха, чувствителна, зачервена, сърбяща, груба или напукана, е време да намерим решение, за да елиминираме появилия се проблем.

Но защо се стига до там? Факторите са много: неправилно хранене, недобро трериране на кожата, стрес, занижени показатели на витамини и микроелементи и т.н.

 

Но от всички фактори най-голямо влияние оказват следните четири:

  • Дехидратацията на кожата отнема допълнително от влагата на сухата кожата. Най-предразположени към нея са по-възрастните дами, които с напредването на годините започват да намаляват количеството вода, което приемат. Затова е важно приемането на поне 1.5 л. течности за поддържането на здрав и сияен вид на кожата им.
  • Прекомерното излагане на слънце може да допринесе за изсушаването на кожата и затова от огромно значение е използването на специално за целта създаден слънцезащитен продукт за суха кожа, който да съдържа хидратиращи активни съставки. Важно е всички продукти, които една дама използва като грижа за своята суха кожа, да не съдържат парфюми и оцветители, тъй като сухата кожа е особено податлива на раздразнения.
  • Всички сме чували колко вредно е тютюнопушенето, но знаете ли, че никотинът и токсините, съдържащи се в цигарите значително намаляват притока на кръв към клетките, в резултат на което се забавя и метаболизмът в кожата? А това води единствено към преждевременно стареене и дехидратация.
  • Някои професии също биха могли да бъдат фактор за изсушаването на кожата. Такива професии са свързани с работа в горещи или студени условия (фермери/рибари), с честото използване на детергенти (лекари/медицински сестри/фризьори) или употребата на химикали (механици/хигиенисти).

Сухата кожа е проблем, който има решение. Верни съюзници ще намерите сред нашите предложения:

Лосион за тяло: https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/лосион-за-тяло/

Бързоабсорбиращ лосион за тяло, богат на минерали. Овлажнява без да омазнява, предотвратява сухотата на кожата, предпазва от напукване при редовна употреба. Кожата остава мека, нежна и подхранена.

Крем за много суха кожа: https://juman.bg/магазин/грижа-за-лице/крем-за-много-суха-кожа/

Силно овлажняващ и подхранващ крем за много суха и чувствителна кожа, склонна към екземи и други кожни състояния. Предотвратява загубата на вода в кожата, намалява загрубяването и сърбежа, оставя усещане за комфорт.

Масло за тяло с екстракт от ший:

https://juman.bg/магазин/грижа-за-тяло/крем-за-тяло/

 

С изключително успокояващо действие върху кожата, маслото за тяло на Juman ще й донесе мекота и еластичност. Комбинацията на водещите съставки е от:

 

  • масло от ший
  • кокосово масло
  • билкови екстракти
  • минерали от Мъртво море

 

Маслото е подходящо за всякакъв тип кожа.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest