НовиниНякои го наричат пилинг, други скраб, но и двете наименования са различни начини да кажем едно и също нещо – отстраняване на старите мъртви клетки и почистване на кожата.

Пилинг (от английски peel – излющване) е процедура, представляваща почистване на кожата в дълбочина. При него от повърхността на епидермиса се отделят всички мъртви клетки и в резултат кожата ни се освежава, порозовява, изглажда, изчиства и зарежда. Освен всичко друго пилингът също така стимулира възпроизводството на клетките и подобрява кръвоснабдяването им. Най-древният начин за почистване на кожата се състоял в нанасянето на хума или глина, разтворена с вода.

Защо ни е нужно почистване обаче? Може би отговорът е елементарен, но кожата ни няма механизъм, който да я отървава от наслоилите се клетки. Самият жизнен цикъл на клетките има продължителност 4 – 5 седмици, след който период те умират, трупат се на повърхността на епидермиса и ако не ги премахнем добиваме мътен тен, пъпки и дори петна.

Най-лесният и най-популярният начин да се освежим и подмладим е механичният пилинг – третирането на кожата с маски и скрабове с цел излющване. Средствата, с които се осъществява върху лицето, тялото, ръцете и ходилата, съдържат частици, наречени ексфолианти. Те могат да бъдат незабележими микроскопични топчици, соли, минерали, ситно смлени пемза, маслинови и кайсиеви костилки, орехови черупки, восъчни гранули, кремообразни водорасли. Продуктите включват в състава си и активни миещи субстанции, както и различни омекотяващи, хидратиращи и подхранващи добавки.

От нашите продукти това са: ексфолиращ сапун, соли за тяло, кална златна маска 3 в 1 за коса, лице и тяло, кална маска с авокадо и колаген, скраб за тяло със сол от Мъртво море, антицелулитна скраб за тяло с кафе Арабика, скраб за тяло с кокосово мляко.

Начин на употреба

Най-добре е пилингът на лицето да се прави вечер преди лягане, след почистване на кожата от грима и докато още е влажна. Нанасянето на скраба става с кръгови движения в продължения на 1-2 минути, а след като приключим с масажа, измиваме се с топла вода. Изключително важно е да не забравяме, че третираната със скраб кожа се нуждае от защита и трябва задължително да нанесем мазен крем след това.

Ако след процедурата, вместо да се изглади и освежи, кожата се зачерви и усещаме парене, това обикновено означава, че използваният продукт не е подходящ за нас.


Внимание: С пилинга не трябва да се прекалява! Отстраняването мъртвите клетки е необходимо не повече от 1-2 пъти седмично, в противен случай ще лишим кожата си от хидролипидния слой, който представлява нейна естествена защита. Важно е също да се знае, че в зоната около очите не се прави пилинг.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest