НовиниПо-често при жените и много по-рядко наблюдаването при мъжете, целулитът е истински натрапник. Какво всъщност представлява? Излишна мазнина, хваната в капан под горния слой на кожата. Най честите причини за появата му са: генетична предразположеност, неразумно хранене, наднормено тегло или рязка промяна на теглото, заседнал начин на живот, тесни дрехи и хормонален дисбаланс.

Други причини за появата на целулит включват: напредването на възрастта, пушенето, което уврежда съединителната тъкан в тялото, някои медикаменти, както и строгите диети, ограничаващи приема на полезни хранителни вещества, когато тялото мисли, че е период на глад и се опитва да се запаси с наситени мазнини, които образуват целулита.

За съжаление отърваването от него е доста трудно, а до ден днешен няма такова средство, което да се справи с целулита завинаги. Съществуват, обаче, доста начини за третирането му като превенция или за изгаряне на вече образуван целулит.

Някои от тях са антицелулитните кремове, скрабове и маски. Те могат да се прилагат и в домашни условия. Залагайте на съставки, които са с доказана ефективност – кофеин, алое вера, витамин С, витамин Е и т.н.
Друга терапия е масажът. Може да посещавате специалист или да си правите сами, като използвате скраб с кафе Арабика с кръгови движения в продължение на 5-10 минути в дадена зона.

Друг метод е пиенето на повече вода, което е важно за прочистването на тялото от токсините, тъй като целулитът е комбинация от мазнина, вода и токсини. За детоксикирането му, може да питате нашите соли с минерали от Мъртво море.

Но в крайна сметка правилното редовното движение и здравословно хранене са най-важни. Те намаляват излишната мазнина в тялото, която с времето може да се превърне в целулит. Затова наблегнете на качествената храна и движението и третирайте кожата си и отвън с подбрани продукти.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest