НовиниКак се появяват луничките?

Специалистите твърдят, че появата на луничките се определя от наследствената предразположеност, съчетана с влиянието на ултравиолетовите лъчи. Под действието на слънцето или изкуствена светлина като тази, използвана в солариумите, епидермисът се удебелява, а клетките, произвеждащи меланин, нарушават своя режим на работа. Това по своята същност е защитна реакция на кожата срещу слънчевото излъчване. Разбира се, хората с по-светла кожа и коса са най-силни податливи на разрушителното действие на ултравиолетовите лъчи.
Луничките се делят на два вида: „прости” лунички и лунички в резултат на загара.
„Простите” като правило са кафяви, кръгли и дребни. Те се появяват по кожата независимо от годишния сезон. Тези лунички най-често се срещат при хората с рижава коса и зелени очи.
Луничките, които са резултат от продължително пребиваване на слънце, са по-тъмни от другите, а освен това не са с равна повърхност и могат да бъдат с доста голям размер. Най-често те се разпространяват по горната част на гърба и по раменете – именно тези части на тялото са най-пряко изложени на въздействието на слънчевите лъчи.
С развитието на козметичната индустрия луничките са започнали да се премахват с помощта на различни избелващи препарати. Но за съжаление, ефективността на тези козметични средства не е голяма, затова най-препоръчително е предпазването от UV-лъчите.

Ето и нашето предложение:

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Абонирайте се за нашия бюлетин

И получавайте първи информация за текущи и предстоящи промоции.

Благодарим за участието! Моля проверете своя имейл.

Pin It on Pinterest